Registrera dig för uppdateringar
Registrera dig för att ta del av vårt nyhetsbrev med information om kommande kurser och events.

Terapin på Baravara

Grundtanken bakom den terapi vi använder på Baravara är att kombinera meditation med terapi, som har sitt ursprung i den humanistiska psykologin. Vi ser på människan som en helhet och arbetar både med kroppen, känslorna och intellektet för att finna inre frid och tystnad.

Terapins uppgift är inte att lära dig vem du är, utan att skapa situationer där du kan upptäcka det själv. Terapi kan hjälpa till att rensa marken, men det behövs något mer för att skapa en trädgård. Terapin rensar bort ogräset, tar bort stenarna från marken och förbereder jorden, men där slutar dess arbete.  Det är först när terapin kommer i kontakt med meditation och kärlek som den kan hjälpa en människa att växa, finna sin egen livskraft och göra läkning möjlig.

Alla terapeuter på Baravara har jobbat med sin egen och andras personliga utveckling i flera decennier. Många har kombinerat konventionella medicinska och terapeutiska utbildningar med att praktisera den terapi som inspirerats av Osho, en på sin tid kontroversiell indisk mystiker. Vi är glada och stolta över att kunna erbjuda dessa terapeuter för utan mötet med dem och deras öppna hjärtan hade idén om att skapa Baravara aldrig fötts.

Språket på våra kurser
Dörröppnare steg 1 är på svenska. Våra övriga kurser sker på engelska av det enkla skälet att de leds av utländska terapeuter och att det visat sig fungera alldeles utmärkt. Den engelska som används är lättförståelig och okomplicerad. Dessutom finns alltid svensktalande assistenter tillgängliga som ett stöd om språket skulle vara ett problem. Och du talar naturligtvis svenska med dina kurskamrater.

Scroll to Top